Translate now !

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Μόνο επτά από τα μυστικά μου...

Από εδώ
Όταν βρήκα αυτή τη φωτογραφία, ένιωσα μια ασφάλεια... Πόσες πιθανότητες υπάρχουν να μιλήσει ένα σκιουράκι σε ένα κοτοπουλάκι και μάλιστα στο αφτί (έχουν αφτιά τα κοτοπουλάκια;) και το δεύτερο να καταφέρει να μαρτυρήσει τα μυστικά; Νομίζω ελάχιστες, αν όχι καμία πιθανότητα απολύτως!
Όχι πως τα μυστικά που θα σας εκμυστηρευτώ έχουν ανάγκη από τόση εχεμύθεια... αλλά ποτέ δεν ξέρεις!
Στο παιχνίδι με τα επτά μυστικά με κάλεσε η Ιωάννα. Επιτέλους, γιατί το έβλεπα γύρω-γύρω στην blogόσφαιρα και ήμουν έτοιμη να αυτοπροσκληθώ, όπως της εξομολογήθηκα (μυστικό Νο 1)! Πάμε, λοιπόν, για τα υπόλοιπα 6!
Μυστικό Νο 2. Στην πρώτη δημοτικού η δασκάλα μου είχε πει "Εύγε!" κι εγώ βγήκα από την τάξη... Ε, καλά, ντε, μη χτυπιέσαι κιόλας!!!
Μυστικό Νο 3. Όταν ήμουν μικρή, είχα ... περίεργη ακοή! Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός πως το τραγούδι "Σάββατο κι απόβραδο και ασετιλίνη" εγώ το άκουγα "Σάββατο κι απόβραδο κέρασε τη λίμνη!!!". Το ίδιο συνέβαινε με το "κάποιος χτύπησε την πόρτα μα ήταν ο Βοριάς", που το άκουγα "κάποιος χτύπησε την πόρτα - μαϊντανός Βοριάς". Σε καμία περίπτωση δεν έβγαινε νόημα, μα δεν φάνηκε να μ' ενοχλεί... για χρόνια!
Μυστικό Νο 4. Ασχολούμαι με πολλά, θα το έχετε καταλάβει ως τώρα! Το ταξίδι μου από το πως κόλλησα το μικρόβιο της δημιουργικότητας ως σήμερα που περνάω την πιο βαριά μορφή της ασθένειας -μέχρι στιγμής- ανήκει σε άλλη, ανεξάρτητη και ιδιαιτέρως μακροσκελή ανάρτηση -αλήθεια, κάπου πήρε το μάτι μου και ένα τέτοιο παιχνίδι, ας με καλέσει κάποιος παρακαλώ! Εδώ θα αναφέρω πως το γεγονός αυτό κουράζει ακόμα κι εμένα καμιά φορά... Με κάνει να μονολογώ : Μα καλά, τι στο καλό βρήκες πάλι να ασχοληθείς;;; Δεν κρατά πολύ (η κρίση της αυτολογοκρισίας, εννοώ), μην ανησυχείτε!
Μυστικό Νο 5. Με μάγεψε η νεραϊδομάγισσα -ναι, αυτή η γνωστή, και μη εξαιρετέα, που κυκλοφορεί στην blogόσφαιρα, πότε με κόκκινα και πότε με ροζ μαλλιά για να μας αποσυντονίζει- και με ξόρκια με κατάφερε! Μου κόλλησε το τελευταίο μου μικρόβιο, της mixed media art. Ήταν αναπόφευκτο! Προς το παρόν μαθητεύω, μα η καλή (;;;) μέρα από την αρχή φαίνεται...
Μυστικό Νο 6. Είμαι ανυπόμονη! Όταν κάτι μου μπει στο μυαλό, είμαι ικανή να φέρω τον κόσμο τα πάνω - κάτω για να το καταφέρω! Αυτό εκνεύριζε πολύ τη μαμά μου (ε, μαμά;) όταν ήμουν μικρή! Φοβάμαι το έχω κολλήσει και στις κόρες, μα ως πάσχουσα, δείχνω κατανόηση!
Μυστικό Νο 7. Τι, τελειώσαμε; Και τα υπόλοιπα;;; Λοιπόν, για τελευταίο είχα φυλάξει να σας πω πως αγαπημένα μου λουλούδια είναι οι τουλίπες και τα τριαντάφυλλα, σε περίπτωση που θέλατε να μου στείλετε και δεν ξέρατε τι να διαλέξετε... Μακριά από παχύφυτα και κακτοειδή! Δεν τα συμπαθώ, λυπάμαι! 
Αλλά, στο ραδιόφωνο έβαλε Phil Collins, και αυτό μου θύμισε τον γείτονά μας στο πατρικό μου σπίτι... που έβαζε νυχθημερόν στη διαπασών (κάνει και ρίμα!) την ίδια κασέτα πάλι και πάλι! Σιχάθηκα όλα εκείνα τα τραγούδια! Φτάναμε στο σημείο με τ' αδέρφια μου να του χτυπάμε τον τοίχο για να σταματήσει! Φανερό μυστικό πως δεν υπήρχε ίχνος ηχομόνωσης...
Το παιχνίδι λέει πως πρέπει να προσκαλέσω επτά bloggers, να μοιραστούν με τη σειρά τους τα μυστικά τους...
Θα κάνω ζαβολιά και θα σας αφήσω ελεύθερους! Όποιος θέλει, ας παίξει! Όχι από αδιαφορία, μα επειδή, προσωπικά, όλους σας καταδέχομαι!

16 σχόλια:

foufoula89 είπε...

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΠΟΥ ΓΕΛΑΣΑ?ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΟΜΟΡΦΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ...ΚΑΙ ΚΑΛΩΣ ΣΕ ΒΡΗΚΑ,,,,

Christiana ✾ Χριστιάνα είπε...

Νομίζεις πως δεν σε είδα επειδή κρυβόσουν πίσω από το χέρι σου;;-)
Καλωσόρισες!!!
Να περάσεις πολύ όμορφα.

Mana είπε...

μαιντανός βοριάς και άνιθος από το νότο.
καλή σου μέρα και καλό σαββατοκυρίακο.

next_day είπε...

καλημέρα γλυκιά μου!!
Εμένα για κάποιον λόγο η ανάρτηση σου μου έβγαλε τρομερή τρυφερότητα.. ίσως φταίει ο πρόλογος σου και η φώτο!
Την καλημέρα μου!

Christiana ✾ Χριστιάνα είπε...

@ Mana,
Τρία πουλάκια κάθονταν και έπλεκαν (εμ, τι άλλο θα έκαναν;;;!!!) πουλόβερ...
Καλή σου μέρα, με λιακάδα επιτέλους, εδώ!

@ next day,
Έχει κι απ' αυτό... Φυσικό είναι, νομίζω, όταν κάνουμε οποιαδήποτε εξομολόγηση ή θυμόμαστε στιγμές από τα παιδικά μας χρόνια!
Καλή σου μέρα!

λΕλένη είπε...

Χριστιάνα τη όμορφα μυστικά; Εντάξει το παραδέχομαι πως γέλασα λιγάκι με τα τραγουδάκια, αυτός δεν ήταν ο απότερως σκοπός σου; Ε; Ε; Και μια και έχω παίξει και εγώ το παιχνιδάκι με την αρχή της δημιουργικότητας μας, δε χρειάζεται πρόσκληση, το ξεκίνησε η Ειρήνη και όποιος θέλει συνεχίζει! Αναμένουμε λοιπόν!

Marina είπε...

Κι άλλο...κι άλλο...κι άλλο....!!!!

Ioanna K. είπε...

χαχαχα γέλασα, γέλασα. γέλασα! :ΡΡΡ και τα δικά μου αγαπημένα λουλούδια είναι οι τουλίπες! πολύ γλυκά τα μυστικά σου Χριστιάνα! Εύγε!!! :Ρ χαχαχα

Christiana ✾ Χριστιάνα είπε...

@ λΕλένη,
Με κατάλαβες, ε;ε; Παραδίδομαι!
Το "παίζω" λίγο δύσκολη με το παιχνίδι της δημιουργικότητας, πως τάχα μου περιμένω πρόσκληση... (μυστικό Νο 8!) μα, για πόσο θα αντέξω ακόμη;;;

@ Marina,
Μα τι "μπιζάρισμα" είναι αυτό;;;
Πώς να αρνηθώ;;;
Λοιπόν, Μυστικό Νο 9: Λατρεύω το σουσάμι! Είμαι ικανή να ψάχνω όλο το τραπέζι, να τα μαζεύω και να τα τρώω με το δάχτυλο! Πολύ καταπιέζομαι όταν οι καλοί μου τρόποι μου απαγορεύουν να το κάνω σε επίσημες περιπτώσεις... ;-)

@ ioanna,
Σε είδα, σε είδα...
Εύγε;;; Έφυγα! Με τέτοιες λιακάδες, τί καλύτερο! ;-)

Μοντέρνα Σταχτοπούτα είπε...

Χριστιάνα μου πολύ ανοιξιάτικο το κλίμα στην σελίδα σου!!
Όσο για τα μυστικά σου, αυτό ειδικά με το Εύγε με έκανε να διπλωθώ από τα γέλια!!
Χριστιάνα πεθύμησα τις δημιουργίες σου!! Δείξε μας κάτι..
Καλό Σαββατοκύριακο!!
Φιλιά πολλά πολλά!!

she είπε...

sou exo pi oti ise apo ta pleon agapimena blogoatoma etsi? se thaumazo gia tin thetiki energia kai dimiourgikotita sou

Christiana ✾ Χριστιάνα είπε...

@ Μοντέρνα Σταχτοπούτα,
Ναι, αυτό αποτελεί πια παλιό οικογενειακό ανέκδοτο!

Είπα μια και έσκασε επιτέλους ο ήλιος για δύο συνεχόμενες μέρες και περάσαμε το πρώτο δεκαήμερο του Μάρτη, να βάλω λίγο άνοιξη κι εδώ!

Μμμμ, δημιουργίες, ε; Κάτι θα σκεφτώ για να μην σ' αφήσω παραπονεμένη!
Πολλά φιλιά!

@ she demon,
Τα λόγια σου με συγκινούν και τα δέχομαι με πολλή χαρά κι ανταποδίδω!

Χάθηκες... και είχα σκοπό να σου στείλω μνμ.
Όλα καλά, ελπίζω!
Πολλά-πολλά φιλιά!

apinkdreamer είπε...

1.αυτο το ευγε....ξεραθηκα στα γελια!!!
2. ναι,τα κοτοπουλακια εχουν αυτακια!
3. αυτες τις μερες κυκλοφορω με κοκκινα μαλλια (οπως καταλαβαινεις δεν μπορουσα να παω στο ξυλουργειο με τα ροζ μου διοτι θα παθαινε τιποτα ο καημενος ο ξυλουργος....)

Unknown είπε...

Μα πόσο απολαυστικά μπορούν να γίνουν τα μυστικά κάποιου!!! Κι ειδικά όταν αυτός ο κάποιος έχει το χάρισμα να προκαλεί τον αναγνώστη να το διαβάσει μέχρι το τέλος και μετά να στεναχωριέται που τελείωσε η ανάρτηση!!! Πάντως αφού έχεις κι άλλα μυστικά εγώ με χαρά θα τα διάβαζα κι ας ήταν 200

Christiana ✾ Χριστιάνα είπε...

@ a pink dreamer,
Κι εσύ Βρούτε;;; Καλά!
Στολή παραλλαγής τα μαλλιά, ε;;;

@ Maria Z.
Τα λόγια σου πολύ με συγκινούν! (Και μ' ευχαριστούν ;-)
Θυμήθηκα άλλο ένα τραγούδι που είχαμε στραβοκαταλάβει μαζί με τ' αδέρφια μου... "Αν κάποτε στα βρόχια του πιαστείς, κανείς δε θα μπορέσει να σε βγάλει", λέει κανονικά.
Εμείς το λέγαμε "Ο Τουπιαστής" γιατί ακούγαμε τις δύο λέξεις σαν μία.... Δεν έχει τέλος αυτή η ιστορία...

Happy Kathy είπε...

χαχαχαχαχαχχαχ δεν το πιστεύω...συμπάσχω και εγώ στο Νο 3 και 6...χαχαχαχχα!!!Μα ακριβώς όμως...χαχαχαχα