Translate now !

Τί διαβάζω...

15.01.11
Η Κόνι Γκούντγουιν είναι μια έξυπνη, προσγειωμένη κοπέλα, φοιτήτρια της Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, που προσπαθεί να αφιερώσει το καλοκαίρι της στη διδακτορική της διατριβή. Όταν όμως η μητέρα της της ζητάει να αναλάβει να ανακαινίσει το σπίτι της γιαγιάς της, η Κόνι δεν μπορεί να αρνηθεί. Χαμένο στα πυκνά δάση στα περίχωρα του Σάλεμ, το πατρογονικό σπίτι είναι εγκαταλελειμμένο, χωρίς σύγχρονες ανέσεις, χαμένο, θαρρείς, στο σκοτεινό παρελθόν.
Καθώς καθαρίζει τη βιβλιοθήκη της γιαγιάς της, η Κόνι ανακαλύπτει ένα κιτρινισμένο κομμάτι χαρτί με τις λέξεις: Ντελίβερανς Ντέιν. Περίεργη, ρίχνεται στην αναζήτηση της μυστηριώδους γυναίκας πίσω από το όνομα, μια αναζήτηση που την οδηγεί στο Σάλεμ του 1692... και τις διαβόητες δίκες των μαγισσών.
Στην αρχή όλα μοιάζουν σαν να πρόκειται για μία τυπική ιστορική έρευνα που θα τη βοηθήσει στην καριέρα της.Περισσότερα ...21.01.11
Η Τάλι νόμιζε πως ήταν απλώς μια φήμη, αλλά τώρα είναι μία απʼ αυτούς. Μια από τους Ειδικούς. Μια καλοκουρντισμένη πολεμική μηχανή, κατασκευασμένη για να κρατά υποταγμένους τους άσχημους και αποβλακωμένους τους ωραίους. Ίσως όμως ο τέλειος προγραμματισμός της, η σωματική ρώμη και η προσήλωση στον στόχο να μην είναι ό,τι καλύτερο της συνέβη ποτέ. Η Τάλι έχει ακόμη αναμνήσεις από κάτι άλλο. Όλα οδηγούν σε μια τελική επιλογή: νʼ αφουγκραστεί αυτό το μικρό ανεπαίσθητο σκίρτημα της καρδιάς της ή να εκτελέσει την αποστολή για την οποία είναι προγραμματισμένη. Και στις δύο περιπτώσεις ο κόσμος της Τάλι δε θα είναι ποτέ πια ο ίδιος.

Το τρίτο βιβλίο της σειράς είναι γεμάτο περιπέτειες και ανατροπές και διαβάζεται απνευστί.


Σημείωσή μου : Το πρώτο βιβλίο της σειράς, το Uglies (με το Pretties, δεύτερο) έπεσε στα χέρια μου όταν το έκαναν δώρο στην κόρη μου, μια και η σειρά ανήκει στα "Βιβλία για νέους". Συνηθίζω να διαβάζω κάποια από τα βιβλία που διαβάζουν τα παιδιά μου διότι μ' αρέσουν, αλλά και για να τα συζητάμε μετά. Στο συγκεκριμένο με κέρδισε-κέντρισε η ικανότητα του συγγραφέα να πλάθει ένα κόσμο εντελώς φανταστικό, στην παραμικρή του λεπτομέρεια, ως αυτό να είναι δεδομένο! Θίγει θέματα όπως, η εξωτερική ομορφιά ως ιδανικό, η ομοιομορφία, η φιλία και η πίστη σε κάποια ιδανικά, με τρόπο που, εμένα τουλάχιστον μου άρεσε, και πιστεύω πως καταφέρνει να προβληματίσει τους νέους. Το πέτυχε με τις κόρες.
Από τότε παρακολουθούμε τη σειρά, οικογενειακώς. Οφείλω να ομολογήσω πως το δεύτερο δεν με εντυπωσίασε τόσο... Σύνηθες πρόβλημα στις σειρές...
Για να δούμε το τρίτο!


13.02.11
Αλλάξτε τον τρόπο που βλέπετε τα πράγματα και τότε τα πράγματα που βλέπετε θα αλλάξουν!


Ήρθατε σε αυτόν τον κόσμο μέσα από την αγάπη της Συμπαντικής Πηγής· θα πρέπει να είστε αγάπη για να συνδεθείτε με τη Δύναμη της Πρόθεσης.

Εναρμονιστείτε με τα Επτά Πρόσωπα της Πρόθεσης για να μπορέσετε να αλλάξετε τη ζωή σας.


Αν βιώνετε άγχος ή κατάθλιψη, ή αν δεν νιώθετε ικανοί να εκπληρώσετε τις επιθυμίες σας, εξετάστε προσεκτικά τον τρόπο με τον οποίο προσελκύετε αυτές τις καταστάσεις στη ζωή σας.
http://www.esoptronpublications.gr/dynami-prothesis.html
Δεν υπάρχουν σχόλια: