Translate now !

Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Φέρνοντας φως μέσα στο σπίτι ...

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν η Ραμπίγια, μια ηλικιωμένη γυναίκα. Ένα βράδυ την είδαν να ψάχνει κάτι στο δρόμο μπροστά από την καλύβα της. Μαζεύτηκαν πολλοί άνθρωποι. Την καημένη τη γριά.... "Τί συμβαίνει;" τη ρώτησαν, "Τί ψάχνεις;"
"Έχω χάσει τη βελόνα μου", είπε εκείνη κι έτσι άρχισαν να ψάχνουν όλοι μαζί για να την βοηθήσουν.
Τότε κάποιος σκέφτηκε να ρωτήσει, "Ραμπίγια, ο δρόμος είναι μεγάλος, πέφτει η νύχτα και σε λίγο δε θα υπάρχει καθόλου φως. Η βελόνα είναι τόσο μικρή, μπορείς να μας πεις πού ακριβώς σου έπεσε;"
"Η βελόνα έπεσε μέσα στο σπίτι μου" είπε εκείνη.
Τότε της είπαν, "Τρελάθηκες; Αν η βελόνα έπεσε μέσα στο σπίτι σου, τότε γιατί την ψάχνεις εδώ έξω;"
Κι εκείνη είπε:"Επειδή εδώ έχει φως. Μέσα στο σπίτι δεν έχει φως..."
Τότε κάποιος ρώτησε:"Ακόμη κι αν εδώ υπάρχει φως, πώς μπορείς να βρεις τη βελόνα, αφού δεν την έχασες εδώ; Για να βρεις τη βελόνα, πρέπει να φέρεις φως μέσα στο σπίτι σου".
Και η Ραμπίγια γέλασε, "Πόσο έξυπνοι είσαστε για τα μικρά πράγματα! Πότε θα χρησιμοποιήσετε την εξυπνάδα σας και για την εσωτερική σας ζωή; Σας είδα όλους να ψάχνετε έξω και ξέρω πολύ καλά, το ξέρω από την πείρα μου, πως αυτό που ψάχνετε, χάθηκε μέσα σας. Χρησιμοποιήστε την εξυπνάδα σας! Γιατί ψάχνετε την ευτυχία στον εξωτερικό κόσμο; Εκεί τη χάσατε;" 
(Περιοδικό Reiki Time, τεύχος 14, σημείωμα του εκδότη)


Λοιπόν; Πού ψάχνουμε, τί ψάχνουμε και πού είναι το φως;

8 σχόλια:

apinkdreamer είπε...

σαν να ηξερα το σοφο κειμενο που θα εγραφες κι εγραψα για το τελος της αναρτησης του παρτυ τα λογια αυτα:τα μυστηρια της ζωης και η ευτυχια ειναι ακριβως μπροστα μας. το μονο που πρεπει να κανουμε ειναι να ανοιξουμε τα ματια μας και να δουμε πιο καθαρα...
σε φιλω! καληνυχτα!!!

Christiana ✾ Χριστιάνα είπε...

Το διάβασα καλή μου, σου σχολίασα κιόλας (πανέμορφη ανάρτηση και φωτογραφίες!)... Ήταν τυχαίο; Δε νομίζω ;-) Έτσι είναι, αλλά ξέρεις, δεν είμαστε πάντα έτοιμοι να δούμε ή να ζήσουμε κάποια πράγματα, γι’ αυτό το παίζουμε "στραβοί" ως που να έρθει η σωστή ώρα!

IonnKorr είπε...

Reiki. Ασχολείσε με αυτό?

Christiana ✾ Χριστιάνα είπε...

Ναι, IonnKorr και καλωσόρισες στο -υπό ανασχεδιασμό- Knitting my life!

Unknown είπε...

Χριστιάνα μου σ'ευχαριστώ για την .. αφιέρωση (δηλαδή και για το σκούντημα να σε βρω),
και ξέρεις και κάτι,
τη σκέψη της γιαγιάς Ραμπίγια για το που πρέπει να ... "ψάξω" το ΠΙΣΤΕΥΩ απόλυτα,
κάποιες φορές δυσανασχετώ από το δύσκολο του πράγματος αλλά το πιστεύω Χριστιάνα μου,
μέσα μου ... μέσα μας ό,τι ψάχνουμε.

Τα φιλιά μου

Christiana ✾ Χριστιάνα είπε...

Πίστεψέ με meggie ήταν αφιέρωση μόνο και παρεπιπτόντως προέκυψε το "σκούντημα"!
Δύσκολο δεν είναι, εξάσκηση λίγο θέλει μια και έχουμε συνηθίσει να ψάχνουμε σε λάθος μέρος, χάνοντας ενέργεια, χρόνο, αλλά κυρίως χωρίς αποτέλεσμα ;-)

Drmakspy είπε...

Απόλυτα σωστό.... Η ευτυχία είναι μέσα μας.... Όμως όχι σε όλους... Υπάρχουν άνθρωποι ΑΔΕΙΟΙ.... Αν λέγεται άνθρωπος ένα περίβλημα κρέατος χωρίς ψυχή....

Christiana ✾ Χριστιάνα είπε...

Drmakspy, πες με αθώα, ή ό,τι άλλο νομίζεις, αλλά νομίζω κάτι κρύβουμε όλοι βαθιά μέσα μας... ίσως εκείνοι που δεν κοιτούν μέσα τους να μην έμαθαν ποτέ τους να το κάνουν ή να φοβούνται. Φταίνε;