Translate now !

Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012

Αντίο και καλή αντάμωσηΌταν σταμάτησα να γράφω πριν από ένα χρόνο και κάτι, ποτέ δεν φανταζόμουν πως θα μου έπαιρνε τόσο πολύ να φτιάξω αυτό το νέο blog ή site που είχα στο μυαλό μου ως συνέχεια.... Υπολόγιζα πως θα χρειαζόμουν γύρω στις 15 μέρες.... γι' αυτό και δεν σας αποχαιρέτησα ποτέ! Κάτι για το οποίο λυπάμαι και έρχομαι τώρα με μεγάλη καθυστέρηση να κάνω...


Τελικά όμως, αυτό που είχα στο μυαλό μου δεν χρειαζόταν μόνο προετοιμασία και στήσιμο σε ηλεκτρονική μορφή.... Το πιο δύσκολο κομμάτι του, που δεν το είχα υπολογίσει, ήταν ότι προϋπόθετε πως θα ήμουν έτοιμη και εγώ.....
Αυτό σήμαινε να ανέβω κορυφές, να κατέβω λαγκάδια, να σπάσω τα μούτρα μου, να ξανασηκωθώ, να δυναμώσω, να τα παρατήσω, να βρεθώ αντιμέτωπη με το χειρότερο εχθρό και ταυτόχρονα μεγαλύτερο αρωγό μου, το ΕΓΩ μου και τον φόβο μου που πηγάζει από αυτό και να φτάσω στο σημείο να μπορώ να μιλήσω για όλα αυτά, να έχω βρει αρκετά από αυτά που πλέον με κάνουν χαρούμενη και να μπορώ να τα διεκδικώ και με τα πόδια γερά πάνω στη γη και το κεφάλι ψηλά, κοιτάζοντας ακόμα ψηλότερα, να είμαι σε θέση να πω πως ξεκινάω.... 


Αν ξέρω που πάω; Όχι φυσικά! Και για μένα προσωπικά, αυτό είναι το μαγικό! Εμπιστεύομαι τα βήματά μου στο καλύτερο αισθητήριο, σε αυτό που με κάνει να νιώθω γνήσια χαρά μέσα μου. Και φυσικά σε μια ανώτερη δύναμη που δεν γνωρίζει από τους δικούς μου περιορισμούς.... βλέπει τα πράγματα από άλλη οπτική!
Φοβάμαι, φυσικά φοβάμαι! Όμως συνεχίζω να περπατώ και κάνω το φόβο μου οδηγό: όσο μεγαλύτερο το κάλεσμα, τόσο μεγαλύτερος ο φόβος. Άρα ξέρω πως βρίσκομαι στο σωστό δρόμο.


Αυτό που ξεκίνησε με το Knitting my life ήταν μαγικό! Όπως μαγική ήταν και η σχέση που είχα με αρκετούς από εσάς. Ήταν η πρώτη μου επαφή με το χώρο και μου έδωσε φτερά να πάω παραπέρα. Ολοκλήρωσε όμως τον κύκλο του και δεν μπορεί να συνεχίσει.... Άλλαξα και εγώ και πια έχω περισσότερες απαιτήσεις από τον εαυτό μου. 
Δεν μπορώ πια άλλο να το καθυστερώ ή να το αγνοώ. Έχω έρθει εδώ για να βοηθώ τους ανθρώπους, όπως ξέρω και όπως μπορώ. 


Το νέο σπιτικό μου λέγεται Under a sacred tree. Αφορά στο ιερό δέντρο του καθενός μας, εικονικό ή πραγματικό, κάτω από το οποίο βρίσκει καταφύγιο και δροσιά, μέρος να ονειρευτεί ή να κλάψει, κάτω απ' το οποίο μπορεί να βρει και το θησαυρό του! 
Αν κάνετε τον κόπο και έρθετε ως εκεί, θα χαρώ πολύ να σας ξαναδώ! Αν μάλιστα καθίσετε, ακόμα καλύτερα! Αν πάλι όχι, όλα καλά! Εύχομαι ούριο άνεμο στα πανιά σας και να πάτε τη ζωή σας όπου και όπως την επιθυμείτε!


Ευχαριστώ για την παρέα,
Χριστιάνα

5 σχόλια:

Invictus είπε...

Καλό ξεκίνημα! Κάθε αρχή και δύσκολη λένε, δε σε φοβάμαι όμως εσένα :)

para-kelsoscooks είπε...

Η απόφαση είναι δική σου. Εσύ ξέρεις. Να είσαι καλά όπου σε ευχαριστεί και να κάνεις ότι σε....γεμίζει. Καλή αρχή και καλή συνέχεια.

Christiana ✾ Χριστιάνα είπε...

@ Invictus,
Σ'ευχαριστώ πολύ! Να 'σαι καλά, και μη με φοβάσαι! :D

@para-kelsoscooks,
Σ' ευχαριστώ πολύ! Καλή συνέχεια σε ό,τι κάνεις!

Βούλα Σούφη είπε...

Πολύ χαίρομαι που διαβάζω αυτό το post Χριστιάνα. Νομίζω έλειπε ο αποχαιρετισμός, και έκανες πολύ καλά που επέστρεψες εδώ να τελειώσεις αυτό που ωραία είχες ξεκινήσει.

Το Under a sacred tree το έχω ήδη δει, και μου αρέσει που επιστρέφεις με κάτι που βγαίνει ακόμα πιο πολύ από τα εσώψυχα!

Δε γνωριζόμαστε ιδιαίτερα, αλλά κάτι μου λέει πως θα τα λέμε συχνότερα μέσω των blogs μας πια.

Αυτό που πραγματεύεσαι μέσω του νέου σου blog φαντάζει πολύ ενδιαφέρον στη φάση που βρίσκομαι. Νιώθω σαν να είμαι στο ξεκίνημα μιας πιο εσωτερικής αναζήτησης. Στο ξεκίνημα, ξαναλέω. Έχω δρόμο πολύ - αλλά αρχίζω να ευχαριστιέμαι τη διαδικασία, ακόμα περισσότερο.

Και κρατάω αυτό που γράφεις παραπάνω, γιατί μου ταιριάζει πολύ: "Δεν μπορώ πια άλλο να το καθυστερώ ή να το αγνοώ. Έχω έρθει εδώ για να βοηθώ τους ανθρώπους, όπως ξέρω και όπως μπορώ."

Καλή συνέχεια! Really, enjoy it! <3

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Η αποφαση για το σπιτικο σου ειναι δικη σου.Περασα να σου ευχηθω καλο καλοκαιρι.Καλη αρχη στη νεα σελιδα.Μπηκα κιολας.Να εισαι παντα καλα σε οτι και αν κανεις.