Translate now !

Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Που πας πουλλλάκι μου χωρίς τη μανούλλλα; (το λ βαρύ, με τρία λ, δηλώνει απόγνωση)

Έλαβα το τακτικό newsletter από το www.ExquisiteCrystals.com και εκτός των συνηθισμένων, αυτή τη φορά είχε και μια εισαγωγή που με ενέπνευσε γι’ αυτήν την ανάρτηση.
Θα προσπαθήσω σε ελεύθερη μετάφραση να την μεταφέρω.
"Παρόλο που ο κόσμος έχει εντάσεις και προβλήματα, ας προσπαθήσουμε να μην μένουμε εγκλωβισμένοι στο δράμα των καταστάσεων. Ασφαλώς και θα προτιμούσαμε όλοι να μην συμβαίνουν όλα αυτά, όμως συμβαίνουν. 
Το καλύτερο που μπορούμε εμείς ως "εργάτες του φωτός" ή απλά ως "αφυπνισμένοι άνθρωποι", να κάνουμε, είναι να επιτρέψουμε στο σύμπαν να ξεδιπλώσει την δική του τέλεια τάξη! 
Είμαι σίγουρος ότι αν ο άνθρωπος υπήρχε την εποχή της "Μεγάλης Έκρηξης" (Big Bang), κάποιοι από εμάς θα δήλωναν ότι πρόκειται για μια τεράστια καταστροφή! 
Η αλήθεια είναι ότι ως άνθρωποι δεν μπορούμε να συλλάβουμε πάντα ολόκληρη την εικόνα όσον αφορά το σύμπαν. Όταν τα ψάρια βγήκαν από τους ωκεανούς για να γίνουν ζώα της στεριάς, κάποιες μαμάδες-ψάρια μπορεί να είχαν τρελαθεί στην ιδέα ότι τα μωρά τους τις εγκατέλειπαν για να φύγουν για κάπου μακριά στο άγνωστο! 
Όταν λοιπόν βλέπουμε διάφορα πράγματα να συμβαίνουν γύρω μας, ας πάρουμε μια βαθιά εισπνοή, ας στείλουμε την θετική μας ενέργεια και ας καταλάβουμε ότι δεν γνωρίζουμε πάντα τα πάντα!"
Το συγκεκριμένο κείμενο, τουλάχιστον όπως μίλησε μέσα μου, δεν είπε τίποτα για μοιρολατρία, ούτε για "ωχ αδερφέ, τί με νοιάζει εμένα". Είπε ότι καλό είναι να κατανοήσουμε επιτέλους ότι αρκετές φορές ως τώρα τα έχουμε κάνει σκατά, απόδειξη πως δεν τα γνωρίζουμε όλα. Πως καλό είναι να μην είμαστε προσκολλημένοι σε τρόπους ζωής που τους θεωρούμε δεδομένους ενώ δεν είναι. Και πως η "καταστροφή" που κάποιοι ηδονίζονται να αναπαράγουν δραματικά περιγράφοντας την κατάσταση που όλοι ζούμε (στο μέτρο μας) μπορεί να είναι μια αρχή για κάτι καλύτερο. Μια έκρηξη που θα μας λύσει τα χέρια, αφού τσάμπα θα γκρεμίσει τα κακώς κείμενα επιτρέποντας σε ομορφιές να πάρουν επιτέλους τη θέση που τους αξίζει! Κάθε έκρηξη σηκώνει λίγη σκόνη παραπάνω, ας περιμένουμε, θα κατακαθίσει και μετά ξεσκονίζουμε...


(Η εικόνα είναι δανεισμένη από εδώ)

15 σχόλια:

astronaftis είπε...

καλημέρα Χριστιάνα, ωραία όλα αυτά που γράφεις. ελπίζω όμως το κομμάτι που λεει για τα ψάρια και τη μεγάλη έκρηξη να είναι μεταφορικά, γιατί δεν στέκουν επιστημονικά.

Unknown είπε...

Καλημέρα Χριστιάνα μου,
έχεις απόλυτο δίκιο,
να περιμένουμε και να ... ξεσκονίσουμε μετά ή εγώ θάλεγα, έτσι μωρέ για αλλαγή, να μην ξεσκονίσουμε καθόλου, θα φυσήξει αεράκι και η σκόνη θα ... διαλυθεί.

Τα φιλιά μου

Christiana ✾ Χριστιάνα είπε...

Καλημέρα Νυχτερινέ Ποδηλάτη και καλή μας εβδομάδα... Το νόημα και η ιδέα που θίγει πιστεύω είναι το σημαντικό και όχι ακριβώς η περιγραφή, που δίνει απλά το ερέθισμα για πολύ έξυπνες εικόνες ;-) Προσωπικά, βρήκα τη φράση με τα ψάρια να ταιριάζει γάντι με τη νοοτροπία πολλών από εμάς και γέλασα πολύ!

Meggie μου, γιατί όχι, και τόσο καιρό που παιδευόμαστε με τη φασίνα τί κερδίσαμε;

she είπε...

Παρόλο που ο κόσμος έχει εντάσεις και προβλήματα, ας προσπαθήσουμε να μην μένουμε εγκλωβισμένοι στο δράμα των καταστάσεων. Ασφαλώς και θα προτιμούσαμε όλοι να μην συμβαίνουν όλα αυτά, όμως συμβαίνουν.

πολύ σωστό και πολύ ωραίο. Καλημέεεεεεεερα

( fortounata) είπε...

μα έτσι είναι!!η φύση είναι αλάθητη,εμείς πρέπει να το καταλάβουμε.να είσαι καλά.φιλιά.

apinkdreamer είπε...

οπως εχω ξαναγραψει χριστιανα μου, τα μυστηρια της φυσης και της ζωης καθως και η λυση τους ειναι εδω, ακριβως μπροστα μας....

δήμητρα♥♥♥q είπε...

Αχ... μη μου ξυπνάτε το φυσικό που τόσο παλεύω να θάψω μέσα μου. Pleaaaaaaaaaaase!!!!

Μολαταύτα
Η μεγάλη έκρηξη δεν ήταν ένα μεθοδευμένο γεγονός αλλά το αποτέλεσμα τυχαίων συγκρούσεων μέσα σε συνθήκες ιδιαιτέρως υψηλών ενεργειών ή αλλιώς σε μία κατάσταση ιδιαίτερα θερμή και πυκνή.
Τι σημαίνει αυτό;
Πως η μεγάλη έκρηξη δεν ήταν το αίτιο της ανάγκης για αλλαγή αλλά το αποτέλεσμα.

Συνεπώς εφόσον μια κατάσταση ιδιαιτέρως πυκνή και θερμή βασιλεύει στο βασίλειο της γης αυτή τη στιγμή, η μεγάλη έκρηξη αναμένεται και δεν έχει συμβεί ακόμη.

Επίσης
οι ενασχολούμενοι με τη φυσική γνωρίζουν πως η εντροπία άρα και η αταξία του σύμπαντος αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου άρα η φράση:
"...να επιτρέψουμε στο σύμπαν να ξεδιπλώσει την δική του τέλεια τάξη!" είναι από μόνη της η μέγιστη ουτοπία! Η "τέλεια τάξη" είναι συμπαντικώς και φυσικώς αδύνατη. Για περισσότερες λεπτομέρειες παραπέμπω στον Heisenberg.

Ως σωματίδιο κι εγώ λοιπόν του γήινου σύμπαντος, συγκρούομαι τυχάρπαστα δεξιά κι αριστερά και αναμένω το μεγάλο μπαμ! Και αναμένοντας ενίοτε σιωπώ, ενίοτε μιλώ αλλά δεν ξεχνώ να χαμογελάσω.
Και
οποτεδήποτε μπορώ και θέλω επεμβαίνω. Σε πράγματα μικρά και καθημερινά, όπου είναι στο χέρι μου να το κάνω.

Ένα είναι σίγουρο: πως δεν είμαστε σε θέση να τα γνωρίζουμε όλα. Και δε θα είμαστε ποτέ. Και μια έκρηξη, ναι, θα δώσει το έναυσμα για μια δημιουργική αλλαγή.
Συνεπώς,
τραβώντας την ανάρτηση απ' τα μαλλιά (ίδιον της υποφαινόμενης) και ασκώντας κριτική στα επιστημονικά λάθη του συγγραφέα του newsletter, δεν μπορώ παρά να αναγνωρίσω την ορθότητα της δικής σου ανάλυσης και να συμφωνήσω:

Κάθε έκρηξη σηκώνει λίγη σκόνη παραπάνω, ας περιμένουμε, θα κατακαθίσει και μετά ξεσκονίζουμε...

Christiana ✾ Χριστιάνα είπε...

Έχεις δίκιο she demon, λες και τρεφόμαστε από κάθε τι αρνητικό και καταστροφικό, και λατρεύουμε να το αναπαράγουμε όσο πιο δραματικά μπορούμε, ζώντας το ακόμη πιο έντονα!

Christiana ✾ Χριστιάνα είπε...

Φουρτουνιασμένη ψυχή, ακόμη και λάθος όταν κάνει η φύση, και πάλι βρίσκει τον τρόπο να το ρυθμίσει από μόνη της.........

Christiana ✾ Χριστιάνα είπε...

apinkdreamer δίκιο έχεις καλή μου!

Christiana ✾ Χριστιάνα είπε...

melv@ki, δεν διαφωνώ μαζί σου στα επιστημονικά... Φαντάζομαι όμως (μια και δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω...), ότι ο συγγραφέας χρησιμοποιεί την ιστορία όπως θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει οποιονδήποτε μύθο, για να δώσει το στίγμα του. Οι επιστημονικές ανακρίβειες δεν τον εμποδίζουν να σχολιάσει το πόσο ηδονιζόμαστε να μένουμε στα τραγικά, το ότι νομίζουμε πως τα ξέρουμε όλα, το ότι η παραμικρή αλλαγή στα δεδομένα μας, μας ξεβολεύει και αρχίζουμε την γκρίνια κλπ. Όσο για το κομμάτι με τα ψάρια, η εικόνα αυτή είναι η αγαπημένη μου, εξ ου και ο τίτλος!!!
Πολλά φιλιά!

δήμητρα♥♥♥q είπε...

Έχεις δίκιο, αλλά η διαστροφή των φυσικών δεν παλεύεται... :)))))))

Με την ευκαιρία να σου πω ότι δε βλέπω τα καινούρια σχόλια στο μπλογκ σου και σε άλλα μπλογκ συμπεριλαμβανομένου και του δικού μου. Απλά έρχονται στο μειλ αλλά δεν υπάρχουν δημοσιευμένα! Έχεις το ίδιο πρόβλημα;

Christiana ✾ Χριστιάνα είπε...

melv@ki,
εγώ βλέπω κανονικά όλα τα σχόλια, παλιά κ νέα και στο δικό μου αλλά και στα άλλα blogs ...
Mάλλον έπεσες θύμα της εντροπίας του σύμπαντος ;-)

δήμητρα♥♥♥q είπε...

xaxaxaxa!!!!
Τώρα είναι οκ! Και άλλοι είχαν πρόβλημα εχτές. Μπα, η εντροπία της Google φταίει γιατί εμφανίζει υπερβολικά μεγάλη πυκνότητα και τείνει προς υπερθέρμανση...
(Ας την σταματήσει καλέ κάποιος αυτήν....)

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Κι εγώ πιστεύω οτι μετά τη κορύφωση της γενικής κρίσης θα έρθει η λύση και το μόνο που πρέπει να κάνουμε αυτό το καιρό είναι να προσαρμοστούμε και να ενωθούμε με φίλους και συγγενείς.Ό ένας για τον άλλο πρέπει να γίνουμε και όταν ψωνίζουμε να σκεπτόμαστε αν αυτό που παίννουμε το ..θέλουμε απλά ή το χρειαζόμαστε.